Miha Valič

Zaposlen na Oddelku za vrhunske športnike pri Policiji
Univerzitetni diplomirani biolog
Rojen novembra 1978, živim v Ljubljani.

Na alpinistični odsek Rašica sem prišel leta 1994, kar je pomenilo konec aktivnega ukvarjanja s taborništvom. Dve leti kasneje sem postal alpinist in ob zaključku gimnazije odšel na prvo odpravo. Od takrat so vse moje aktivnosti bolj ali manj povezane z gorami. V letu 2000 sem naredil izpit za gorskega reševalca, od leta 2006 sem gorski vodnik z mednarodno licenco, poleg tega veliko časa posvetim treningu z zlato prinašalko Uko, s katero sodelujeva na reševanjih iz plazov, ruševin… Kljub temu, da sem se v zadnjem času posvetil predvsem skalnemu plezanju, se poskušam razvijati v vseh zvrsteh alpinizma. Že nekaj let imam status vrhunskega športnika in sicer mednarodni razred v alpinizmu.

Pomembnejši alpinistični vzponi v Sloveniji in Evropi:

Športno plezanje:

ODPRAVE:

Bolivija 1997

Peru 2000

Janak Himal, Nepal 2002

Yosemite, ZDA 2003

Karakoram, Pakistan 2004

Kula Kangri, Tibet 2005

Patagonija, Argentina 2006

82x4000, Alpe 2007

Kavkaz, Rusija 2007

Področje Kančendzenge, Nepal 2007

 

 

Živeti z gorami

Ob alpinizmu, odpravah, gorskemu vodništvu, reševalnih psih, gorski reševalni službi in prijateljih ostane malo časa za druge aktivnosti, kaj šele za redno službo.

Miha Valič

Diplomsko delo

Ob zaključku fakultete sem imel priložnost izdelati diplomsko nalogo z naslovom «Flora praprotnic in semenk Severne triglavske stene», ki je nekako povezovala moje strokovno in alpinistično udejstvovanje.

PDF, 1 MB