Gorsko vodništvo

O licenci IFMGA

Gorski vodniki z mednarodno licenco IFMGA smo izkušeni alpinisti, ki smo opravili šolanje za gorskega vodnika po zahtevnih mednarodnih standardih in ga zaključili s strokovnim izpitom. Štiriletno šolanje zajema tečaje in izpite iz vodenja v snegu in ledu, vodenja v skali, vodenja na ledenikih, športnega plezanja, turnega smučanja in nekaterih teoretičnih tem.

Naziv gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA nam omogoča, da se z vodenjem ukvarjamo profesionalno, doma in kjerkoli po svetu. Usposobljeni smo za vse vrste in težavnosti gorskih tur, seveda v skladu s sposobnostmi posameznega gosta in vodnika. Slovenski gorski vodniki smo združeni v Združenje gorskih vodnikov Slovenije.

V Sloveniji vodenje v gorah ureja Zakon o gorskih vodnikih. Znano je, da v gore za plačilo vodijo tudi "vodniki", ki nimajo ustrezne izobrazbe in znanja, potrebnega za varno vodenje povsod in v vseh razmerah. Premislite, preden svoj čas, denar in varnost zaupate "vodniku", ki ni polno odgovoren za svoje početje in nima vseh znanj, potrebnih za uspešno vodenje v gorah.

Pravega gorskega vodnika z mednarodno licenco prepoznate po tem znaku, ki ga med vodenjem nosi na vidnem mestu.

Gorske avanture - ponudba

Splošne informacije

Kontakt

E: info@mihavalic.net
M: +386 31 619 725