Gorsko vodništvo

Triglavska smučarska magistrala

Velikopotezno popotovanje na smučeh, ki povezuje bohinjske in triglavske gore preko snežnih poljan, dolin, čez sedla in pobočja. Slovenska verzija znamenite Haute route (Chamonix – Zermatt).

1. dan (6 h): Začnemo na Voglu, do koder se pripeljemo z gondolo. Kmalu zapustimo vrvež na smučišču in se preko Konjskega sedla (1782 m) odpravimo preko razgibane pokrajine do Doma na Komni (1520 m), kjer prespimo.

2. dan (7 h, ¾ h spusta): Po zgodnjem štartu se od Doma na Komni preko planine Lopučnice in doline Sedmerih triglavskih jezer, ter mimo Zasavske koče na Prehodavcih povzpnemo na Hribarice in Kanjavec (2568 m). Dolg dan zaključimo s spustom na Tržaško kočo na Doliču, kjer prespimo v zimski sobi.

3. dan (3 h, 3 h spusta) Dan začnemo s spustom do zaprte Vodnikove koče na Velem polju, od tu nas čaka vzpon preko Konjskega sedla do Triglavskega doma na Kredarici. Od tu se spustimo v Krmo ali pa se mimo Doma Valentina Staniča odsmučamo Za Cmirom v dolino Vrata.

Glede na želje in razmere lahko kombiniramo turni smuk tudi z vzponom na vrh Triglava ali pa na začetku dodamo še en dolg dan in začnemo na Soriški planini, ter se preko Črne prsti odpravimo do Vogla.

Dolžina: tri dni

Zahtevnost: kondicijsko intenziven turni smuk

Gorstvo in izhodišče: Julijske Alpe, Vogel

Oprema: smučarske palice in smuči s turnim okovjem, kože za smuči (psi), srenači, turno smučarski čevlji, plazovna žolna, cepin, dereze

Cena vodenja:

1 gost 450 EUR (108 000 SIT)
2 gosta 230 EUR (55 000 SIT)/osebo
3 gosti 160 EUR (38 400 SIT)/osebo
4 ali 5 gostov 125 EUR (30 000 SIT)/osebo

Dodatni stroški: prevoz, gondola na Vogel, spanje v Domu na Komni ter hrana zase in za vodnika

Gorske avanture - ponudba

Splošne informacije

Kontakt

E: info@mihavalic.net
M: +386 31 619 725